Rioned

60 years moving forward

Jubileum | Teambuilding | 90-175 bezoekers | externe locatie

 

Rioned 60 years moving forward
Hoe gebruik je een jubileum om meer eenheid en saamhorigheid binnen je organisatie te creëren? Rioned gaf het perfecte voorbeeld. Het 60-jarige bestaan werd aangegrepen om een bijzonder evenement te organiseren om het personeel te bedanken, de onderlinge band te versterken en samen met de medewerkers en hun partners de historie te vieren en vooruit te kijken naar de toekomst. Overdag werd ingezet op activiteiten, fun én teambuilding met alle medewerkers, waarna de dag afgesloten werd met een magische avond, met partners, in de Efteling.

We hebben het jubileumjaar aangegrepen om onze klanten, relaties en de wereld om ons heen te laten weten dat wij al 60 jaar bestaan.

Jan Pieters | Algemeen directeur

Teambuilding: waardering en stimuleren samenwerkingen

Naast het bedanken van de medewerkers voor hun inzet en loyaliteit was het versterken van samenwerkingen tussen verschillende disciplines van de organisatie een andere belangrijke doelstelling voor dit jubileumevent. Om samenwerkingen te stimuleren is gekozen om overdag een actief programma samen te stellen voor de medewerkers.

Een actief teambuilding programma (competitievorm) die o.a. bestond uit quad rijden, zipwire (200 meter over water) en powerboat varen was het resultaat. Gekozen is voor Experience Island, een adembenemend mooie outdoor eventlocatie met bijna 50 hectare dichte bossen, kraakhelder water, mooie stranden en hét ideale terrein voor een stoer teambuilding programma.

Een stoer teambuilding programma

Een ‘strategische’ indeling van de groepen stimuleerde de samenwerkingen van de diverse disciplines binnen de organisatie tijdens het dagprogramma. Een intensivering van onderlinge samenwerkingen stond hierbij centraal. Er was volop actie in de rhibboot, aan de zipwire en bij het quadrijden en er werd creatief samengewerkt bij het maken van een levensgrote katapult.

De 12 teams gingen de uitdaging én onderlinge competitie aan om zoveel mogelijk punten te verzamelen. De medewerkers hadden duidelijk veel plezier in de teambuilding activiteiten en het samenwerken.

Avondprogramma met partners

Terwijl in de middag de adrenaline tot grote hoogte steeg, zorgde ons team ervoor dat bij aanvang van het avondprogramma meteen de juiste toon gezet werd voor een magische feestavond. Alle medewerkers en hun partners werden verwelkomd door Oosterse wachters en begeleid naar een zeer bijzondere, op maat gemaakte Aquanura-show.

In het Fata Morgana Paleis barstte, na de speech van de directeur, het feest vervolgens los met muziek, dans en heerlijke culinaire hapjes. De avonturen van het middagprogramma werden nog eens uitvoerig besproken, de medewerkers keken terug op een prachtige dag. Trots, waardering en saamhorigheid waren heel duidelijk voelbaar.

Bedrijfsjubileum als communicatiemiddel

Het jubileumjaar is het uitgelezen moment om het contact met niet alleen de medewerkers, maar ook met relaties, stakeholders en andere betrokken bij het bedrijf opnieuw aan te halen. Onze opdrachtgever heeft het jubileumjaar dan ook aangegrepen om naast de medewerkers ook klanten, relaties en de wereld om haar heen, te laten weten dat ze al 60 jaar bestaan.

Dit heeft vorm gekregen door e-maillogo’s aan te passen, door in verschillende vaktijdschriften te staan en de distributeurs op de hoogte te brengen. Bij de andere jubileumjaren waren distributeurs ook aanwezig maar dit jubileumjaar is bewust voor een andere invulling gekozen.

Het jubileumevenement van Rioned laat zien dat je meerdere doelen kunt bereiken door het organiseren van een evenement, zelfs tegelijkertijd. Een jubileum is daar bij uitstek een geschikt moment voor. Begin op tijd, maak een goede planning en denk na over alle fases van het bedrijfsjubileum.

Ook meer uit je eerstvolgende jubileumevenement halen?
Download dan ons visiedocument vol met praktische tips, kennis, ervaring en een compleet stappenplan.

Ga naar visiedocument
image

Visiedocument de kracht van l!ve