Kick off event
Nieuwjaarsbijeenkomst

Kick-Off event | 600 bezoekers | externe locatie

Kick-Off van een nieuwe divisie
Begin december werd team MarQuis ingeschakeld voor het organiseren van een Kick-Off evenement in januari voor een nieuwe divisie van de Amarantgroep. Onze opdrachtgever wilde tijdens deze kick-off en nieuwjaarsbijeenkomst kort terugblikken, maar vooral de toon zetten voor de nabije toekomst.

 

Een duidelijke boodschap en inspirerend verhaal moesten worden overgebracht aan het nieuwe team en 600 medewerkers. Om niet alleen te zenden was een interactief programma essentieel voor dit kick-off event. Dit versterkt namelijk het wij-gevoel en betrekt mensen beter bij de kern en de toekomst van de organisatie.

De professionaliteit van team MarQuis was duidelijk zichtbaar en voelbaar wat het event naar een hoger plan heeft getild.

John van Kuijk | directeur sociaal domein Amarant Groep

Een kick-off event met een verhaal en interactie

Binnen Amarant Groep werd een compleet nieuwe divisie opgericht. Voor de divisieleider reden om een feestelijke nieuwjaarsbijeenkomst te combineren met een kick-off event. Een kick-off event waarbij het verhaal van de organisatie (opnieuw) tot leven werd gebracht en ambities en doelen gedeeld werden met elkaar. Het verhalend vermogen en de mogelijkheid om de dialoog aan te gaan middels een interactief votingsysteem zorgde voor een kick-off event met een extra dimensie. Het event gaf zo betekenis, richting en zorgde voor eenheid.

Mensen actief betrekken bij de kern en de toekomst van de organisatie

In de theatersetting, waar iedereen kon zitten, gaf de nieuwe divisieleider zijn welkomstspeech en werd de aftrap gegeven voor de nieuwe divisie. Door middel van een interactief votingsysteem (connectie via eigen smartphone) kregen de deelnemers de mogelijkheid om direct hun stem te laten gelden over relevante onderwerpen, hun invloed uit te oefenen op het besproken onderwerp én deel te nemen aan de discussie.

Na deze plenaire sessie konden alle genodigden genieten van het dinerbuffet en was er volop de ruimte om kennis te maken en te proosten op de nieuwe divisie én het nieuwe jaar.

Een kick-off event organiseren

Heeft jouw organisatie ook de ambitie om een kick-off event of een nieuwjaarsbijeenkomst te organiseren om het nieuwe jaar of een nieuw project succesvol te starten? Denk goed na over wat de organisatie wil bereiken. Wat is de vraag achter de vraag?

Naast een goed verhaal is de programmering bepalend voor het succes van een kick-off event. Een plat programma werkt niet. Het programma moet complementair zijn aan het verhaal (DNA organisatie) en/of aansluiting vinden met mogelijk gestelde doelstellingen vanuit de marketingmix. Alles moet kloppen. Een kick-off event kan de organisatie enorm veel opleveren, maar het is een échte uitdaging om mensen op de juiste manier te mobiliseren, te inspireren en te activeren.

Meer tips over het organiseren van een kick-off event lees je op ons vip-platform

Ook meer uit je eerstvolgende kick-off event halen?
Download dan ons briefingsdocument en laat niets aan het toeval over!

Ga naar briefingsdocument
image

Briefingsdocument