Relatiedag | Open dag | Wereld Record | Opdrachtgever Smurfit Kappa

 

Een relatiedag met een record en een open dag
In 2006 fuseerde Smurfit met Kappa. Dit en het feit dat Smurfit Kappa Van Dam 10 jaar in het huidige pand gevestigd was, was de reden om in september 2016 een klant-/relatiedag te organiseren. Daarnaast wilden ze het record van de grootste golfkartonnen doos ter wereld verbreken. “Als de nummer 1 producent van verpakkingen wilden we dit record wederom op onze naam hebben voor het Guiness Book of Records. Deze combinatie vormde een perfect moment voor het event.”

 

Smurfit Kappa wilde hun klanten laten zien wie ze zijn, wat ze maken en wat ze voor de klant kunnen betekenen. De klanten werden uitgenodigd op de klantendag op het eigen terrein. De dag daarna vond hier ook de familiedag (open dag) plaats. “We zijn trots op onze mensen en zij zijn trots op hun werkplek. Daarom wilden we ze de gelegenheid geven om hun werkplek te laten zien aan hun familie en aansluitend daarop volgde de feestavond. Het gevoel van saamhorigheid werd hierdoor versterkt.”

 

Als nummer 1 producent van verpakkingen wilden we een wereldrecord op onze naam hebben voor het Guiness Book of Records

Octavie Hoyer | Management Assistant Smurfit Kappa

Het eigen terrein als visitekaartje
Dat het eigen terrein de eventlocatie zou worden, was vrij snel duidelijk. “We hebben een mooi pand en de fabriek is ons visitekaartje. Het is voor de klant goed en interessant om te zien waar en hoe hun product gemaakt wordt. Een onderdeel van beide dagen was dan ook een rondleiding. Het golfkarton moest in de picture staan en dat kan alleen op de eigen locatie.” De logistieke impact was hierbij enorm en het had heel wat voeten in aarde om het eigen terrein te transformeren naar een ware eventlocatie. “Het was zeker een serieuze uitdaging, omdat het een productie-omgeving is, die volop in bedrijf is. Voor de recordpoging moest er ruimte gecreëerd worden om de doos van 40 x 20 x 4 meter te kunnen bouwen. Die opbouw nam drie weken in beslag en een gedeelte van onze voorraad moesten we elders onderbrengen. Ook de veiligheid mochten we natuurlijk niet uit het oog verliezen.”

We doen dit samen
Een van de kernwaarden van Smurfit Kappa is ‘samen’. Om die kernwaarde na te leven zijn zoveel mogelijk afdelingen betrokken bij het tot stand komen van de recordpoging en het event. “Iedereen had zo het gevoel een aandeel te hebben en dat heeft de betrokkenheid alleen maar vergroot. Het resultaat is dat we het record van grootste golfkartonnen doos ter wereld hebben verbroken. Tijdens de onthulling was de burgemeester van Helmond aanwezig en zij was een van onze officiële getuigen.” Het Eindhovens Dagblad en een aantal vakbladen op het gebied van papier en karton hebben een artikel met foto van deze memorabele gebeurtenis geplaatst. “Om te bewijzen dat we het record verbroken hadden, moesten we heel wat bewijsmateriaal aanleveren zoals lms, getuigenverklaringen en een meting door een officiële meetkundige. Na enkele maanden ontvingen we het bericht dat we de nieuwe recordhouder zijn en we staan daarmee ook op de website van Guiness Book of Records. We hadden het record al twee keer eerder gehaald en nu hebben we het weer terug veroverd van een Amerikaanse concurrent.”

Lees het volledige interview hier

Ook meer uit je eerstvolgende klantrelatie dag en/of open dag halen?
Download dan ons briefingsdocument en laat niets aan het toeval over.

Ga naar briefingsdocument
image

Briefingsdocument