Succesvol &
spraakmakend

Evenement organiseren: haal er meer uit!

In deze blog geen ‘standaard’ checklist voor het organiseren van een evenement. Sites (en blogs) genoeg die dit aanbieden. Helemaal prima! Maar wij tillen het graag naar een hoger niveau, opdrachtgevers verwachten dit namelijk ook van ons.

 

Evenement organiseren: Hoe pak jij het aan?

Na het evenement echte impact voelen in de organisatie en vele lovende woorden ontvangen, is dat niet iets wat we allemaal (stiekem) wensen? Goed nieuws! Dit is namelijk mogelijk.

 

Benieuwd hoe? Lees dan verder:

 

De kracht van l!ve is waar de wereld van strategie, emotie en beleving samenkomen. Beleven is beter dan beloven.

Aaron Jansen | MarQuis evenementen

Evenement organiseren: goed is de grootste vijand van beter!

Één gouden formule om een evenement onvergetelijk te maken en een doorvertel-factor te creëren bestaat niet. Wel heeft 25 jaar ervaring ons laten zien dat er altijd enkele specifieke basis elementen zijn die bijdragen aan het succes van evenementen. Wij laten je graag zien hoe je uiteindelijk meer uit een evenementen haalt. Want hier geldt; ‘goed is de grootste vijand van beter!’

Meer uit je evenement halen? Blader eens door ons visiedocument

Evenementen bedenken en organiseren vraagt om een allesomvattende aanpak. Deze aanpak gebaseerd op 25 jaar kennis en ervaring hebben we voor jou gebundeld naar een waardevol visiedocument. Het laat zien welke stappen we samen met onze opdrachtgevers doorlopen om uiteindelijk meer uit een evenement te halen. Download dit visiedocument en blader er eens doorheen. Het zal je helpen om ook meer uit jouw evenement te halen.

Download hier het visiedocument.

Evenement organiseren: alles begint met een goed briefingsdocument!

Een goed en volledig briefingsdocument is écht de absolute basis om een evenement uiteindelijk succesvol te kunnen organiseren. Ongeacht je wel of niet de hulp inschakelt van een externe partij. Hoe beter en completer de briefing, hoe beter de vertaalslag gemaakt kan worden naar het uiteindelijke eventconcept.

Een juiste briefing zorgt er uiteindelijk voor dat een evenement aansluit op de behoefte, wensen en doelstellingen van de organisatie. Zo voorkom je dus teleurstelling achteraf!

Het hanteren van het briefingsdocument gecombineerd met het visiedocument zorgt ervoor dat jij niets aan het toeval over laat! Het briefingsdocument is overigens volledig ‘online’ in te vullen. Het geeft houvast en biedt een stappenplan voor het organiseren van een succesvol en spraakmakend evenement voor jouw organisatie. Niets zo mooi als het organiseren van een evenement. Maar vergeet niet; je krijgt maar eens kans om het goed te doen!

Download hier het briefingsdocument.

Meerwaarde evenement organiseren in samenwerking met evenementenbureau

Wanneer kunnen wij als evenementenbureau meerwaarde leveren? Waar worden wij (evenementenbureaus) het meest voor gewaardeerd? Niet wij, maar onze opdrachtgevers hebben deze vraag beantwoord. Recent klantonderzoek toont aan dat opdrachtgevers ons het meest waarderen voor onze hoge mate van expertise, onze betrouwbaarheid, inspiratie en het onvoorwaardelijke ontzorgen.

De wisselwerking tussen opdrachtgever en de objectieve benadering van een evenementenbureau leidt altijd tot betekenisvolle inzichten. Gezamenlijk toetsen we bestaande denkbeelden aan de werkelijkheid en zetten we soms oude vastgeroeste patronen overboord.

Evenement organiseren: ‘wij beginnen meestal niet bij het begin’

In veel gevallen beginnen we met onze opdrachtgevers vooral niet bij het begin. Vragen die we stellen aan het begin hebben vaak betrekking op het eind. Dit is beginnen met het eind voor ogen. Als je namelijk weet waar je naartoe wilt, wordt het een stuk eenvoudiger om te bepalen wat de juiste stappen zijn (gouden tip!). Hierbij is het enorm belangrijk te achterhalen wat de vraag achter de vraag is. Met andere woorden wat wil de organisatie écht bereiken met het inzetten van een evenement?

Evenementen krijgen meer betekenis als ze onderdeel uitmaken van een groter geheel. Tijdens één of meerdere inspirerende sessies zoeken we de verdieping op zodat we het verhaal en DNA van jouw organisatie volledig hebben kunnen inventariseren. Een goed eventconcept trechtert namelijk essenties uit het DNA en de kernwaarden van een organisatie en zet deze om naar een onderscheidend verhaal dat aansprekend en begrijpelijk is voor de doelgroep.

Wie wij zijn? Bekijk hier ons interview bij “Nederland heeft het’ (RTL4).